عوامل تاثیرگذار در انتصاب و انتخاب مدیران بانکها با استفاده ازتوسعه مدل تاپسیس فازی

تاریخ درج مقاله : دیروز , 14 دی 1392

 

نویسندگان :

سید مهدی امینی
موسسه عالی بانکداری ایران-دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت امور بانکی
زینب اسمعیلی
دانشگاه آزاد اسلامی قزوین-مدیریت بازرگانی (گرایش بازاریابی)

zeiesmaili@yahoo.com

TMBAچکیده :
در این تحقیق به بررسی متغیرهایی که در انتخاب و انتصاب مدیران میانی بانک ملت اثرگذار بود پرداختیم.
در این خصوص در مسأله اول به شعب درجه سه، مسأله دوم شعب درجه 2، مسأله سوم شعب درجه یک و در مسأله  چهارم به شعب ممتاز ب پرداخته شد و نتایج زیر حاصل گردید. نتایج نشان داد که عامل« مهارتهای ارتباطی » با 565/0 بیشترین امتیاز را در بین عوامل دوارده گانه مطرح شده داراست. به عبارت دیگر بر اساس نظرات پاسخ گویان بیشترین تاثیر در زمینه انتخاب و انتصاب مدیران بر عهده مولفه « مهارتهای ارتباطی » است. در مرتبه دوم نیز بیشترین تاثیر در اتنخاب انتصاب مدیران بر عهده مولفه « مهارتهای خاص» است. ضریب وزنی به دست آمده برای این متغیرهای خاص 496/0 می باشد که در رتبه دوم عوامل قرار گرفته است. عامل « تنوع مدیریت » با ضریب وزنی 495/0 در رتبه سوم عوامل قرار داد. در رتبه چهارم این اولویت بندی نیز معیار « مدیریت تیم » با ضریب وزنی 485/0 قرار دارد. در انتهای این اولویت بندی نیز عامل « برنامه ریزی راهبردی » با ضریب وزنی 189/0 به عنوان ضعیف ترین عامل شناسایی شده است.

واژگان کلیدی: انتصاب، انتخاب، مدیران میانی، تاپسیس

مقدمه:
با وجود رقابت سريعي که در عرصه ي جهاني بر سازمان ها و شرکت ها حاکم است، تا کنون توجه عمده اي که در سازمان ها صورت گرفته بر روي انتصاب مدیران بوده است. (Chien & Chen, 2008)
مسئله بررسی عواملی که بر روی انتصاب مدیران تأثیرگذار است به ويژه در صنايع خدماتي از اهم وظايف مديريت است. مديران همواره با سوالاتي از اين دست رو به رو هستند که انتصاب مدیر  شایسته چه مقدار ارزشي براي مشتريان ايجاد مي نمايد؟
مديران اجرايي و محققان مديريت علاقه فراواني به کمّي سازي بررسی عواملی که بر انتصاب مدیران تأثیرگذار هستند دارند. (Drigas,2004)
نيروي انساني كارآ، مهمترين سرمايه هر سازمان است. نيروي انساني را بهترين عامل توليد و گرانبهاترين دارايي هر سازمان مي دانند. يكي از مؤثرترين عواملي كه نقش بسزايي در رشد و توسعه يك سازمان دارد، كيفيت نيروي انساني آن است كه بايد فوق العاده مورد توجه قرار گيرد (Shih et al, 2007) پيداكردن روشهايي براي بالابردن بهره وري كاركنان موجب تسريع و پويايي امور مي شود و همين روشهاست كه بايد جنبه كاربردي موفقي در سازمان داشته باشد. اگر دارايي هاي يك سازمان در قرن بيستم تجهيزات توليدي آن بود، در حال حاضر مي توان گفت كه ارزشمندترين دارايي يك مؤسسه ،كاركنان با تجربه و مجهز به دانش روز و داراي انگيزه و بهره وري بالا خواهد بود. استفاده مطلوب از منابع انساني متكي به اقداماتي است كه براي حفظ و صيانت جسم و روح كاركنان سازمان بعمل مي آيد. كارآيي و اثربخشي سازمان نيز تا حد قابل ملاحظه اي به نحوه مديريت و كاربرد صحيح و مؤثر منابع انساني بستگي دارد. مديريت صحيح و مديران لايق و كارآمد نيز نتيجه پرورش نيروها و انتصاب افراد كارآمدي است كه چرخ عظيم سازمان را در يد خود داشته و چرخش آن را هدايت مي كنند. ضرورت انتصاب صحيح افراد و رعايت شايسته سالاري به جاي رابطه مداري، بواسطه ارتباط تنگاتنگ اين موضوع با مديريت و در نتيجه سرنوشت سازمان، تاكنون ذهن بسياري از طرفداران مديريت منابع انساني و رفتار سازماني را به خود معطوف داشته است و همواره از بهينه كردن سيستم مديريت سازمانها صحبت شده است. اين مقاله نيز در راستاي همين مطلب با عنوان “بررسي عوامل مؤثر بر نظام انتصاب مديران در بانك ملت” ارائه گرديده است.
 تمرکز بر اين مسئله که چه عواملی می تواند تأثیر شایانی بر انتصاب مدیران داشته باشد را نشان خواهيم داد و در نهايت مسئله اصلي تحقيق ما پاسخ به این سوال است که:
چه عواملی بر انتصاب مدیران میانی بانک ملت تأثیر گذار می باشد؟

 

دانلود مقاله با لینک مستقیم

در صورت عدم امکان دانلود کلیک راست کرده و Save Target As  را انتخاب کنید.