
به گزارش پی ام نیوز و به نقل از ایرنا، علیرضا هنرور با بیان اینکه اجرای هر کیلومتر از این خط ریلی به طور میانگین ۸۲ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد، افزود: در طول این مسیر ۵۴۰ کیلومتری، باید ۲۷ ایستگاه ایجاد شود که ۱۱ ایستگاه در خراسان شمالی است.
وی با اشاره به اینکه در طرح جدید مطالعات، اجرای طول این خط ریلی از ۶۵۰ کیلومتر به ۵۴۰ کیلومتر کاهش یافته، گفت: پروژه در چهار قطعه اجرایی می شود که ۲۳۲ کیلومتر در خراسان شمالی است.
هنرور اظهار کرد: برای شتاب دادن به اجرای این پروژه ریلی، پیشنهاد منفک شدن قطعه شیروان – بجنورد از این طرح مطرح شد تا این قطعه درقالب طرح خط ریلی جوین- اسفراین- بجنورد، اجرایی شود و بتوان از اعتبارات صندوق توسعه ملی استفاده کرد.
نماینده شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: این شرکت اکنون ۵۸ کیلومتر پروژه ریلی را در دست ساخت دارد و علاوه بر آن ۲۶۳ کیلومتر بزرگراه نیز توسط این شرکت در حال اجراست و ۱۴۹ کیلومتر راه اصلی نیز توسط پیمانکار در حال ساخت است.
وی با اشاره به انجام پروژه های مطالعاتی در این استان گفت: مطالعه اجرای پروژه ریلی خط اسفراین – بجنورد به طول ۱۰۲ کیلومتر در دست انجام است علاوه بر آن، پروژه مطالعاتی خط ریلی گرگان – بجنورد- مشهد به طول ۲۳۳ کیلومتر از دیگر پروژه های مطالعاتی است که در حال تکمیل است.
به گفته نماینده شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، مطالعه پروژه راه سازی آزادراه واریات شمال جنگل گلستان به طول ۱۸۰ کیلومتر از دیگر طرح هاست که ۹۰ کیلومتر آن در خراسان شمالی و در حال تکمیل مطالعه است که امید می رود با جذب سرمایه گذار، بتوان این پروژه راه سازی را اجرایی کرد.
خراسان شمالی اکنون فاقد خط ریلی است و مردم این استان برای مسافرت ناچار به استفاده از ایستگاه راه آهن حکم آباد در خراسان رضوی هستند.
منبع: ایرنا
