
به گزارش پی ام نیوز و به نقل از ماین نیوز، فاضل بخششی درباره ارائههای این شرکت در ششمین کنفرانس بینالمللی IMAT2017 گفت: هفته آینده پروژه HBI ایریتک به صورت رسمی افتتاح میشود. شرکت ایریتک نخستین HBI ایران را در این منطقه راهاندازی کرد و ما توانستیم محصول را تولید و به کارخانهها تحویل دهیم که دارای پرفورمنس است. یکی از خوبیهای این محصول آن است که برای نخستین بار در ایران تولید میشود.
وی در ادامه افزود: اگر ایرانی چنین محصولی را تولید کند بازار خوبی در منطقه وجود دارد و میتوانیم آن را خیلی سریع برای کارفرما تبدیل به ارز کنیم. این باعث میشود سایر پروژه در این منطقه از جمله مکران که در حال ساخت هستند، انگیزه بیشتری پیدا کرده و به سمت HBI بروند. این فرصت خوبی است که HBI را آرام آرام مانند میدرکس به یک دانش بومی تبدیل کنیم. امیدواریم در آینده این کار انجام شود؛ زیرا تبدیل آهن اسفنجی به HBI بسیاری از مشکلات ما را در زمینه حملونقل و فروش آهناسفنجی را حل خواهد کرد و این میتواند باعث شود پروژههای احیا مستقیم خیلی سریع به سودآوری رسیده و مستقل شوند و سرمایهگذاری آنها زود بازده شود.
به گفته وی، کارفرمای این پروژه شرکت صبا خلیجفارس است که متعلق به سازمان بازنشستگی است.
بخششی ادامه داد: ظرفیت این پروژه ۱.۵میلیون تن با احیا مگامدول است. برای نخستین بار در ایران این اتفاق رخ داده است. درواقع در پایان HBI به بریکت میرسد. بریکت برای حملونقل بسیار خوب است. این محصول کاملا صادراتی است و تنها یک سایز تولیدی دارند. این فناوری را در دنیا ۲ سازنده کوپرن و ساهوت در اختیار دارند که ما در این پروژه از ساهوت استفاده کردهایم که شرکتی فرانسوی است.
مدیر پروژههای شرکت ایریتک بیان کرد: این فناوری میتواند بسیار مفید باشد زیرا ما در احیا مستقیم دارای ارزشافزوده و مزایای نسبی هستیم زیرا از گاز استفاده میکنیم. ممکن است در مراحل بعدی تولید به این اندازه که در بریکت ارزشافزوده دارد، وجود نداشته باشد. این بدان معنا است که ظرفیت بالای صادراتی برای این محصول وجود دارد. این محصول بازار بینالمللی خوبی دارد. در حال حاضر با توجه به اینکه ۱ ماه است این محصول تولید میشود، اکنون مشتری برای آن داریم.
وی درباره انتقال دانش فنی به ایران در پروژهای که ساهوت فرانسه در آن حضور دارد، افزود: با توجه به اینکه دوستان ما در تمام زمینهها از جمله زمان تحویل، راهاندازی و حتی ستاپ کردن تجهیز برای محصول حضور داشتند، درصورتیکه مشتریان کافی در بازار وجود داشته باشد امکان این انتقال وجود دارد؛ زیرا خوشبختانه به دلیل شرایط پیشآمده دوستان بهشدت درگیر راهاندازی بودند و اصلاحات کوچکی انجام دادند که منجر به این تولید شد. درصورت افزایش مشتریان، با توجه به صنعت ساخت ایران میتوان گفت این تجهیزات به میزان بالایی در کشور قابل ساخت است.
به گفته مدیر پروژههای شرکت ایریتک، درحال حاضر یک مشتری در مکران وجود دارد و به نظر میرسد، چون ارزشافزوده بالا است حتما تولید بریکت بازار بهتری حتی نسبت به فولاد تولید شده در منطقه داشته باشد.
بخششی تصریح کرد: ایریتک پس از سالها فعالیت در زمینه فولاد و نفت و گاز کرده است، در حال حاضر گامهای بزرگی برداشته تا وارد صنعت انرژیهای نو شود. به نظر میرسد با توجه به تجربهای که در سالهای گذشته به دست آوردهایم و بهعنوان یک شرکت GC کار (پیمانکار عمومی) مشکلی برای ورود به انرژیهای نو نداریم. این به معنی آن که قابلیت داریم با هر تکنولوگی جوینت شده و فناوری را به ایران آورده و باگذشت زمان آن فناوری را بومیسازی کنیم. فکر نمیکنم پروژههای انرژی خورشیدی سختتر از پروسس میدرکس باشد. شرکت ایریتک نخستین قرارداد انرژی خورشیدی خود را هفته آینده با یک شرکت آلمانی امضا میکند. امیدوار هستیم ایریتک همانگونه که در زمینه میدرکس توانست ۷۰ درصد این فناوری را در ایران تامین کند بتواند روزی اعلام کرد که این شرکت بومیسازی انرژی خورشیدی را در کشور انجام دهد.
وی با اشاره به ششمین کنفرانس بینالمللی متالورژی و مواد (IMAT۲۰۱۷)، اظهار کرد: کنفرانس خوبی بود اما باید در مورد فولاد بیشتر از موارد مطرح شده و صحبت میشد. انتظار ما این بود دانشگاهها بیشتر حضور پیدا میکردند و یا حتی زمانی که درباره میدرکس صحبت میشد، اساتید دانشگاهها حاضر و سوالات خود را عنوان میکردند. چطور دانشگاه میتواند با ما ارتباط داشته باشد؟
بخششی درباره آمادگی ایریتک برای همکاری با دانشگاهها بیان کرد: این آمادگی وجود دارد. انتظار داشتیم در این همایش اساتید دانشگاه همکاران ما را به چالش بکشانند. اگر دانشگاهها میخواهند وارد صنعت شوند باید مانند صنعتگران آستینها را بالا زده و وارد گود شوند. عدم ارتباط دانشگاه و صنعت منجر به این خواهد شد که مهندسان خبرهای برای کشور تربیت نشود. این یکی از موضوعاتی است که بنده همیشه در مقالات خود به آن اشاره میکنم، صنعت و دانشگاه از هم دور هستند.
مدیر پروژههای شرکت ایریتک تصریح کرد: در این همایش بنده مشاهده نکردم که یکی از اساتید دانشگاه به غرفه ما بیاد. موضوع دیگر نیز آن است که روش پروژه که در حال حاضر دولت به دانشگاه و صنعت جداگانه میدهد باید میکس باشد؛ یعنی به دانشگاه بگویند اگر یک پروژه تحقیقاتی است باید با یک شرکت صنعتی مانند ایریتک جوینت شوند تا خروجی آن واقعی باشد.
بخششی با اشاره به فاز اول سرچشمه گفت: جالب است بگویم در آن زمان برخی افراد با تعریف سگمیل در این پروژه مشکل داشتند. حتی این لغت در ایران هنوز رایج نشده بود. ما تمامی پروژههای چالشی را انجام دادهایم. ایریک با توجه به ساختار خود میتواند با هر تکنولوژی جوینت شود.
بخششی همچنین درباره فناوری پرد، بیان کرد: باید بیاید و پرفورمنس خود را ارائه دهد.
وی درباره تصمیم ایریتک برای ورود به تکنولوژیهای دیگر، گفت: سابقه ایریتک این را نشان داده است. ما در سابقه خود اجرای اسکله نفتی، کارخانه چوب و کاغذ در ساری را داشتهایم. درنتیجه محدودیتی در اجرا و نوع پروژه نداریم. جایی که نیاز به تکنولوژی و دانش فنی داشته باشیم، میتوانیم با بهترینهای دنیا همکاری کرده و یک پروژه را بهصورت کامل اجرا کنیم.
منبع: ماین نیوز
