
به گزارش پی ام نیوز و به نقل از ایمنا، برنامه اصفهان ۱۴۰۰ یکی از برنامههای مهم شهر اصفهان است. این برنامه مبنای برنامه ریزی های شهری برای این کلانشهر به شمار می رود، البته در شهر اصفهان پیش از این نیز برای اصفهان ۸۰، ۸۵، ۹۰ و ۹۵ سندهای برنامه ریزی تهیه و تدوین شده بود و مدیریت شهری اصفهان به خوبی از پس تحقق اجرای این برنامه ها برآمد.
یکی از مسائل مهمی که در برنامه ریزی سند اصفهان ۱۴۰۰ به آن توجه شده، اهمیت برنامه ریزیهای کارشناسی شده و علمی است که سبب جلوگیری از مشکلات آینده و بازنگری های بعدی می شود.
کلانشهر اصفهان از سال ۱۳۷۵ تاکنون چهاربرنامه پنج ساله را به طور مستمر تدوین و اجرا کرده و اصفهان ۱۴۰۰ پنجمین برنامه پنج ساله شهرداری اصفهان پس از برنامههای اصفهان +۲۲، اصفهان ۸۵، اصفهان ۹۰ و اصفهان ۹۵ میباشد. برنامه اصفهان ۱۴۰۰ برای سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ تدوین شده که در سال ۹۴ به تصویب شورای اسلامی شهر رسید.
مهمترین سیاستهای حاکم برتدوین برنامه اصفهان ۱۴۰۰، مشارکت کلیه ذینفعان و همچنین تلفیق رویکردهایکیفی و کمی برنامه است.
پیشرفت ۸۰ درصدی پیاده سازی نظام مدیریت و ارزیابی عملکرد
مدیر برنامه ریزی و بودجه شهرداری اصفهان از جمله طرح های کلید خورده برنامه اصفهان ۱۴۰۰ را استقرار نظام مدیریت پروژه بر اساس استاندارد پی. ام. باک یا پیاده سازی مدل تعالی سازمانی بر اساس استاندارد اروپایی ای. اس. کیو. امESQM عنوان می کند و می گوید: دیگر پروژه شاخصی که تاکنون ۸۰ درصد پیشرفت داشته است، تهیه، تدوین و پیاده سازی نظام مدیریت و ارزیابی عملکرد است که تحقق عملکرد شهرداری را در راستای اهداف برنامه اصفهان ۱۴۰۰ رصد می کند.
بیش از ۶۰ درصد پروژه های شهری با اهداف برنامه اصفهان ۱۴۰۰ ارتباط مستقیم دارند
مدیر برنامه ریزی و بودجه شهرداری اصفهان یادآور می شود: در بخش پیشرفت شهر، اولویت های ما کاهش آلاینده های زیست محیطی، گسترش ناوگان حمل و نقل عمومی، بسترسازی برای حضور هر چه بیشتر گردشگران و مشارکت مردم در این زمینه بوده است و اگر بخواهم در یک جمله بگویم در بخش پیشرفت شهر چه اقداماتی رقم خورده است، با توجه به اینکه پروژه ها و اقداماتی که از سال های گذشته وارد سال ۹۵ و حتی ۹۶ شده است، به نظر می رسد فضای کمتری برای مانور اجرای برنامه اصفهان ۱۴۰۰ در بخش شهری نسبت به تحول شهرداری داشتیم.
وی ادامه می دهد: با این حال باید اعلام کرد که در حال حاضر ۸۶۲ طرح و پروژه در شهر اصفهان فعال است که بیش از ۶۰ درصد این پروژه ها، ارتباط مستقیم با اهداف و سیاست های برنامه اصفهان ۱۴۰۰ پیدا کرده اند.
فردانی خاطرنشان می کند: رویکرد ما در برنامه اصفهان ۱۴۰۰ این است که ارتباطات خطی را به غیر خطی تبدیل و اهداف بیشتری را محقق کنیم.
وی با بیان اینکه در اهداف برنامه اصفهان ۱۴۰۰ افزایش هویت ایرانی و اسلامی، توسعه متوازن خدمات شهرداری و کاهش آلاینده ها مد نظر قرار گرفته است، اظهارمی کند: به عنوان مثال اگر ما یک پارک را با گونه های مناسبی از فضای سبز انتخاب و پروژه را در مکان مناسبی منطبق با هویت ایرانی و اسلامی (نصب المان های اسلامی) اجرا کنیم، با انجام یک پروژه سه هدف از برنامه اصفهان ۱۴۰۰ را محقق کرده ایم چرا که اگر مکان یابی برای دسترسی مناسب انجام شود، هدف توسعه متوازن را محقق کرده ایم، اگر گونه های مقاوم به شرایط خشکی انتخاب شوند و به سمت فضای سبز حجمی برویم، با توجه به اینکه تأثیر اکولوژیک درختان بیشتر از چمن است، کاهش آلاینده ها و مصرف آب را محقق کرده ایم.
مدیر برنامه ریزی و بودجه شهرداری اصفهان تاکید می کند: یکی از رویکردهای اصفهان ۱۴۰۰ این است که با انجام یک پروژه اهداف مختلفی را به سرانجام برسانیم.
منبع: ایمنا
